Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

En veckas ledig!

Ja och vad kan man hitta på när man är ledig en vecka? Jo man kan passa på att laga hundar och bil! Jag har nu gjort klart min anställning på Bohusäns smådjursklinik, det har varit en väldgt lärorik och intensiv period och hade det inte vart för att jag redan tidigare skrivit papper på lagerjobbet på Session Map så hade jag blivit kvar på kliniken, men det kan vara bra att få lite tid att smälta alla intryck medan jag går i gångarna och packar :) Stor sannolikhet att jag kommer gå tillbaka till kliniken i vinter.

I måndags var jag tillbaka på jobbet men då inte för att jobba utan för att hundarna skulle bli lagade... Spira skulle jag röntga ländryggen på och räkna kotorna där då mormor Nota hade en kota för mycket (8 istället för 7). Spira hade rätt antal kotor men hon fick även en vanlig hälsoundersökning och där hörde veterinären ett litet biljud på hjärtat, det kan vara något men det behöver inte vara något men då Spira är den jag tänkt att para så kommer detta biljud såklart kollas upp och då ultraljudar man hjärtat, ser hur det ser ut och mäter flöden.

Våga har haft juvertumörer som växer i samband med löp och varit opererad för detta redan två gånger tidigare så nu tänkte jag ta bort livmodern istället och förhoppningsvis kommer då tumörerna sluta triggas och växa. Det visade sig vara tur att jag gjorde detta nu då hennes livmoder inte alls var fin och en inflammation med största sannolikhet skulle visa sig framöver. Ingrepet gick jättefint, såret är jättefint och har läkt på bästa sätt! Så inga bakslag där iallafall :)

Jippie har under en längre tid gått "orent" och jag hade lite olika teorier om varför det är så, dels kan det vara någon irritation från plattan/det som är kvar (bröt benet som ung), dels har hon någon irritation mellan två tår på ena baktassen, dels så har hon en klo på framtassen som inte riktigt är som den ska vara. Sen upptäcker vi ytterligare en sak och det är en liten prick på ena trampdynan, så som det kan se ut om de har trampat in något främmande föremål. Veterinär Karin satte igång och kollade pricken på trampdynan först, det såg inte ut att vara något främmande där men däremot typ som en inåtvänd liktorn, detta förekommer på vinthundar och kallas för "corn/korn", denna tog vi bort och det blev ett stygn på trampdynan. Ett vävnadsutstryk togs mellan tårna bak (hittade inget konstigt) och klon på framtassen togs bort. Allt gick bra och jag fick hem två trötta hundar. Men på torsdag morgon så såg Jippies tå (där klon tagits bort) väldigt svullen och röd ut så jag fick åka in med henne igen så nu går hon på antibiotika och det börjar se bättre ut igen. Skönt det för hela veckan har gått åt till att tvätta sår, lägga om tass när vi ska ut, korta promenader för sjuklingarna osv. och nästa vecka när man börjar jobba igen så hade det känts bättre om man vet att hundarna är på god väg i sin läkning.

Ja bilen lämnades ju på lagning den med och det var inte en helt rolig historia, men såklart nödvändig... Nu är stötdämpare och fjädrar bak bytta då de var helt skrot, en sensor ska bytas och det känns som det är något mer höger fram på bilen.

Ja ni vet hur det är när livet känns så där underbart nästan jämt (ironi), det är så läget är här just nu. Men det blir bra när det är klart. Hela hundar måste man ha och hel bil med så det är änna inget att välja på.

För övrigt så gillar jag verkligen vädret som är nu, sensommar/tidig höst, kalla kristiga morgonar och solens ännu varma strålar!

 

Lördagen den 2 september 2017 kl. 11:50

Allmänt | Permalänk

 

Vita blev idag hoppchampion!

Det är helt otroligt, fantastiskt och makalöst

Idag tog Vita och Anna sitt tredje cert i hoppklassen i agility och är därmed

HoppChampion

Mig veteligen den första i Sverige!

Resan som Anna, Robert och Vita har gjort har varken varit rak eller utan motgångar då hon som liten bröt nacken och har haft både änglavakt och ett otroligt engagemang från Anna och Robert. Hon fick gå med otos i flera veckor och det har lagts ner otaliga timmar av fysisk träning för att hålla Vita i form. För att inte tala om alla timmar av bra träning som det krävs att komma så långt som de har gjort, med en whippet dessutom!

Jag är så otroligt glad och stolt att just jag är uppfödare av Vita men är full av ödmjukhet och insikt i att det verkliga jobbet har Anna och Vita stått för tillsammans. Mamma Jippie är klok som en bok och har nog alltid vetat om sin dotters potential och galna mormor Nota applåderar från himlen, rätt säker på att det är därifrån som det där lilla extra kommer ifrån som gör att man klarar av att prestera sitt bästa även när det är stora tävlingar med mycket nerver och förväntningar, det älskade hon!

 

 

Lördagen den 19 augusti 2017 kl. 16:11

Allmänt | Permalänk

 

Till minne av Sakura

Nota's Crew Down On The Corner "Sakura"

2011.03.23-2017.08.09 

Den 9e Augusti så fick Sakura somna in, det är så ofattbart   Det började med att hon redan måndagen veckan innan åkte in på Blå Stjärnan där det först såg ut som en livmodersinflammation som opererades, sen var det en lever som inte såg ut som den skulle och biopsi på den, följt av risk för bukhinneinflammation och blodförgiftning sen såg det lite ljust ut, sen såg det mörkt ut igen, och så var det feber, antibiotika som hon inte svarade på, starkt smärtstillande samt medicin för levern. Efter en vecka på Blå Stjärnan så fick hon komma hem över helgen för att behöva åka tillbaka på måndagen. Utan någon egentlig diagnos så finns det ju inte heller någon prognos och med tanke på hur Sakura såg ut och hur hon mådde så fattade hennes familj det rätta beslutet för henne och lät henne få somna in 

Sov gott lilla hjärtat och hoppas du hittar dina syskon Milo och Arwen på andra sidan.

Helt fruktansvärt att det redan är tre valpar ur den kullen som inte längre finns med oss. Beslutade redan när Milo gick bort att jag inte vågade para syster Luna som bor här hemma och det är ett beslut jag inte ångrat.

 

Samma dag som Sakura gick bort så fyllde Jippie och Joker valparna 5 år och det var inte så mycket som de fick plats i mina tankar den dagen.

Men självklart önskar jag Ellie, Envy, Vita, Dante, Sam-Jerry och Linus en underbar födelsedag   Tänk att de små grynen redan är fem år, det var den första kullen som jag hade i huset, samma år som jag flyttade in dessutom. Och det var så ofantligt skönt att ha en kull i ett hus, utan grannar vägg i vägg, en egen gräsmatta att släppa ut dem på, och ängar att gå till (men vi åkte så de får bilträning).

 

Tisdagen den 15 augusti 2017 kl. 20:23

Allmänt | Permalänk

 

(Ingen rubrik)

Redan augusti! Sommaren blir extra kort när man jobbar, särskilt när man är trött i skallen efter jobbet. Jobbet är oerhört spännande, i början kände jag mig helt värdelös och mer som en belastning för mina kollegor och den känslan var inget rolig alls, dock verkar mina kollegor nöjda med min insats. Men när man har höga krav på sig själv så hjälper det inte riktigt att andra intygar att man gör ett bra jobb om man inte kan känna det själv. Nu kan jag däremot vara lite mer ödmjuk mot mig själv, har lärt mig oerhört mycket om väldigt mycket även om jag har långt kvar till att ligga på topp. Men det är kul att kunna ta röntgenbilder, blodprov, koppla dropp, sätta kanyl, ge subcutana och intramuskulära injektioner. Det är kul att se att vårt arbete hjälper djuren och deras ägare, det är desto tråkigare att se djur som av olika anledningar är i dåligt skick. Det är ett utvecklande jobb iallafall!

 

Älskade fåren har flyttat, i veckan så fick de åka till Tanumshede där de ska få gå med ca 50 andra tackor. Hoppas så innerligt att det blir bra för dom! Gullefåren förstod ju inte att det inte gick att beta på min tomt för jämnan och i hagen ville de inte vara för då kände de sig ensamma.

 

Förra helgen åkte Cattis och jag upp till specialen i Strömsholm, vi satt vid hanhundsringen och tittade. Jag hade med mig kameran så det finns bilder här.

I veckan kom Signe hit, det är en fantastisk kull gällande att vara snälla och rara! Hon är som en i flocken och funkar klockrent, det enda som hon har lite svårt att reda ut är när alla vovvarna blir glada och uppspelta, inte helt lätt att läsa av alla och veta hur man färväntas bete sig, särskilt inte när man har Luna polis hemma som inte tycker att alla reaktioner är rätt. Så egentligen kan man säga att det är jobbigast för Luna med en xtra hund hemma, men Lunisen sköter sig faktiskt himla bra ändå! I början av veckan så tog jag med mig Spira och Signe efter jobbet och mötte upp Natta och Krille som har Alexia från första kullen (även den snälla lilla människovalpen Melissa), vi gick i Saltkällan på Maltes stig och det var underbart väder och vi fick en supertrevlig promenad! Fick även se en orädd räv som letade mat vid rastplatsen.

Idag var Ingela snäll och hjälpte mig fota, kan inte låta bli att ta uppställningsbilder när jag har möjligheten. Om 2-30 år så kan det vara kul att gå tillbaka och se hur "den" kullen såg ut osv. Jaja här kommer bilderna iaf.

Signe! Nota's Crew Inglourious

Skit att jag inte kan välja att få bilderna raka...

Spira! Nota's Crew Inspire

 

I början av veckan fick Sakura åka till Blå stjärnan och blev opererad för livmodersinflammation, dock är det inte säkert att det var det som var problemet utan det kan vara levern istället. Vad det är vet vi inte än utan väntar svar på vävnadsprov. Sakura fick åka hem igår och mår väl inte helt 100 än utan har haft lite feber och är såklart trött efter operationen, och medicineringen. Vi håller tummarna så jäkla jäkla hårt att allt kommer gå bra

Sagt det innan och säger det igen, jag är egentligen för blödig för att vara uppfödare. Spelar ingen roll hur gamla "mina" valpar blir, jag kommer alltid bry mig lika mycket om dom ändå!

 

Söndagen den 6 augusti 2017 kl. 21:40

Allmänt | Permalänk

 

långt inlägg

 Ja det blir ett längre inlägg nu, får passa på fastän man borde vara ute i solens strålar egentligen.

Udda har hittat ett nytt hem då hon har flyttat till Sara och Glenn, Sara hade Uddas syster Arwen som gick bort i ett epilepsianfall. Utifrån uppdateringarna som jag får så går det bra för Udda i sitt nya hem, vilket är oerhört skönt för alla inblandade 

Jonas har blivit pappa till en kull i Tyskland på kennel Arcane Amorist där det blev 2 hanar och fem tikar.

Här är en bild från när de var små, nu är de stora nog att flytta hemifrån. Fasligt vad tiden går fort!

 

Vita har vart och tävlat i SM i agility med sitt lag Happy Feet! De kom på en hedrande 7e plats, så himla roligt!!! :D

Vill man se fina kort på Vita så tycker jag att man ska kolla i senaste numret av whippetbladet!

 

Idag var Monica här för att hjälpa mig fota då Karolina med Lea från senaste kullen kom för en fotosession! Helt otroligt så fint lilla Lea har utvecklats!

Det kanske inte blir så långt inlägg ändå :P Har massor mer att berätta men känns som en skam att sitta inne med datorn när man borde vara på utsidan, hoppas få skrivit mer snart igen istället :)

 

Lördagen den 22 juli 2017 kl. 15:57

Allmänt | Permalänk

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

START

OM RASEN

OM KENNELN

BLOGG

KENNELTRÄFF

NEWS

WHIPPETS

PUPPIES

LITTERS

PHOTOS

ANGELS

LITE OM MIG

LINKS

TRIPPELPRISET

Tillbehörs länkar