Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin

Kennelträff 2018

 

Kennelträffen för 2018 planeras till 26 maj!

Detta året tänkte jag hyra in oss på Signeröds hundcenter och dagen kommer handla om att träna hund, för att det är kul! Vi har nog alla våra små vardagsgrejer som inte riktigt sitter som de ska och jag tänkte på att vi kan prata om olika sätt att bli en duktigare tränare på så att vi kan få en ännu mer trivsam vardag tillsammans med våra vovvar. Jag återkommer om exakta tider men tänker att vi ses på fm och kör på hela dagen. Tänkte att alla kanske kan bidra med någon fika så kan jag nog fixa något storkok med mat (eller om vi beställer/åker och hämtar mat?). Vill man stanna till söndagen så går det att höra med Lane Loge om stuga eller campingplats. Stannar man över så kan man ju ha äta och dricka lite gott med :) 

Hoppas så många som möjligt kan och vill komma! Hör av er så snart jag vet så sparar jag lite tid med att behöva höra av mig till er alla för att få ett svar (enklare att planera när jag vet hur många vi blir).

 

Söndagen den 22 april 2018 kl. 15:11

Allmänt | Permalänk

 

Nytt år och nya möjligheter!

 2017 är till ända och det var ett år som till stort kretsade kring jobb, anställningen på Dingle Naturbruksgymnasium försvann då skolan lades ner, under uppsägningstiden fick jag vara på Nuntorp som västra götalandsregionen också valt att lägga ner. Att jobba på arbetsplatser under nedläggning tar på krafterna... Jag gjorde klart min trädgårdsutbildning som jag gärna vill bygga vidare på! Det söktes jobb till den milda grad att jobben nästan krockade med varann, var inne och tog några hundkurser på Uddevallas gymnasiala lärlingsutbildning, jag var i affärer och plockade upp lösgodis, jag var på Session Map och jobbade på lager och jag var på Bohusläns smådjursklinik som djurvårdare med utökad beörighet där jag hade tänkt att stanna. Men så kom ett erbjudande som inte gick att säga nej till. Dels en lön som jag mer är van vid, samt arbetsuppgifter som jag är som klippt och skuren för, Eriksbo parken utanför Angered där jag ska driva en anläggning med två minigrisar, tre getter, ett par kaniner och ett par höns, sköta parkens grönytor och hagar, ta emot besökare, vara rastvakt på Eriksbo skolan och vara behjälplig på fritids som ligger alldeles bredvid parken. Och hundarna kommer få följa med till jobbet även där (behind the scenes såklart).

2017 bjöd även på två underbara tackor vid namn Gullis och Hjärtat men de bjöd också på gråa hår då de är kända i Lane med omnejd då de inte ville vara i sin fina hage med massa bete utan notoriskt rymde hem till mig. Två sällskapssjuka damer! Jag har förvisso en tomt men det är inte mycket bete på den, så fåren åt nog upp allt växtmaterial som de kunde komma över... Nu har de flyttat till Tanumshede, har blivit äkta icke fritänkande fårskallar och väntar förhoppningsvis lammisar. Det gick ju dåligt att ha får hemma men Eriksbo parken både ha några får tycker jag :)

Hönsen är kvar och är fortfarande lika trevliga att ha pickades och krafsandes i trädgården, äggen är både goa och vackra! Prima nyttodjur!

Det flyttade in en Brittisk Korthår Idalir's Fairytale som hemma kallas Gato/Snoka, jag har sedan jag var tonåring viljat ha en "britt" och när Snokas uppfödare Ingela hörde av sig med ett erbjudande som var svårt att tacka nej till, så tackade jag ja. En jäkligt trevlig och kavat katt!

Kompessen tycker inte att det var lika kul med en ny katt i hushållet så gällande det är han en äkta gringubbe! Han har varit hos veterinären nu i slutet av året för en riktigt grundlig koll där allt såg bra ut utom en tand som var lite ful så nu är den borta med.

Åsså har vi vovvarna! Jag tycker inte att jag varit särskilt produktiv alls gällande hundarna *dåligt samvete* Vardagen rullar på, det blir vanliga promenader, det har vart lite nosework träning men inte alls så flitigt som jag hoppats, om jag inte minns fel så har jag inte visat någon av mina hemmaboende hundar på utställning? Ingen springträning och ingen rally eller viltspår... Men den årliga kennelträffen blev såklart av!  Men mina valpköpare har kompenserat min lathet då flera har gått kurser, vart på lite utställningar,Anna och Vita visat framtassarna och blivit sveriges första whippet som blir agiltiychampion  Tror även att hennes syster Envy med Elin är sveriges första whippet till att bli uppflyttad till klass 2 i nosework  

Udda flyttade från Malin till Sara och Glenn.

Till min stora sorg och saknad så finns inte Sakura med oss längre, efter många dagar på Blå stjärnan utan att få ordning på vad det var (misstanke gallgångar) så fick hon somna in  fy sånt tar så hårt och jag har verkligen svårt att återhämta mig.

Våga blev kastrerad i år för att försöka råda bot på hennes återkommande juvertumörer. Jippie har haft problem med en tå och ev "corn" i en trampdyna så hon har också legat under kniven. Och året avslutades med att Spira var till Stockholm för att kolla hjärtat som till min stora glädje var precis som det ska vara!

Huset har fått ett nytt badrum efter en läckande varmvattensberedare skyndat på renoveringen, och en luftvärmepump. Det går fortfarande "troll" på vinden så det är ett projekt som behöver fortsättas med (never ending story)... En ny spis har precis flyttat in med *tack mams och paps*

Även bilen har så som bilar brukar göra, krävt sitt och är nu återigen inlämnad så den kan vara bruksduglig ett tag till.

Lite kort kan jag summera 2017 som året då det skulle väldigt mycket pengar ut samtidigt som det var ovanligt lite pengar in men pengar är inte allt!

 

2018 ser jag fram emot!

Nytt jobb och det känns som att det mesta är iordning nu när kaoset börjat lägga sig. Ett samarbete mellan Nota's Crew och kennel Whippmix kommer förhoppningsvis resultera i en kull valpar  Kanske Luna kommer ut något mer på rallybanorna, kanske Spira kommer ut på lite nosework tävlingar, kanske Jippie kommer ut på någon utställning i veteranklass? Det ska planeras för den årliga och efterlängtade kennelträffen. Kanske det blir valpar? Kanske jag kan skärpa mig och få med kameran ut lite mer? Anyhow, 2018 har gott om möjligheter att bli ett bra år, tycker vi kör på det!

 

Söndagen den 14 januari 2018 kl. 11:48

Allmänt | Permalänk

 

GOD JUL

GOD JUL till alla mina valpköpare, vänner och bloggkikare!

 

Skickade iväg julkort till mina valpköpare men med min vanliga tidsplanering så kom de iväg i sista stund men jag hoppas att de hann fram (till er som bor i sverige iaf), annars har ni något att se fram emot i mellandagarna ;) 

Hoppas ni får njuta av en god jul, passa på att använda den lediga tiden till lite extra sköna promenader på dagens ljusa timmar, det ska vi göra! Tänk på att hålla chokladen under uppsikt så inte vovvarna kan komma åt den.

 

 

 

Söndagen den 24 december 2017 kl. 11:18

Allmänt | Permalänk

 

Redan december

 Återigen har det gått alldeles för lång tid sedan jag bloggade senast... Sedan det förra inlägget så har jag mest "hållt andan" och väntat på att få gjort Spiras hjärtundersökning för att veta mer om framtida planer. Så i måndags tog Cattis och jag en dagstur till Arlanda för att besöka Clarence Kvart som är en av Sveriges absolut bästa på att ultraljuda och diagnosticera hjärtan. Jag hade med mig Spira och Cattis hade med sig Lucy. Spänningen var olidlig!

Clarece hörde precis som min veterinär Karin något som lät som arota stenosis på Spira, vilket i så fall skulle vara en förträngning på aorta, om fallet så vore så skulle Spira vara utesluten ur avel då det är ett fysiskt fel på hjärtat som kan ge hunden problem med åldern.

Men allt är inte som det låter! Clarence hittade ingen förträngning på aorta, hela hjärtat, dess kamamre, klaffar och flöden såg fina ut.

Detta tillstånd av "falska" blåsljud är vanligare på sportiga hundar och kan kallas för atletic heart syndrome/innocent murmur/fysiologiskt flödesljud. 

Lättnaden är svår att beskriva men det var ljuvligt goda nyheter! Lika goda nyheter fick Cattis om Lucy så det var glada, om än trötta, miner hela vägen hem 

 

Med den goda nyheten så är valpplanerna för 2018 i full rullning och mer om dom kommer snart!

 

I veckan hakade Spira och jag på Ingela och åkte till Lysekil för att testa specialsök hos Karin på Swededog, vi körde på doften eucalyptus som hon redan kan. Ville se litegrann hur hon jobbade i ny miljö, hon fick testa olika urvalbanor och det var intressant att se hur hon valde att jobba under de nya förutsättningarna. Karin utbildar hundar inom specialsök för att exempelvis leta upp vägglöss och lär in det på ett lite annorlunda sätt än vad vi har jobbat på. Men alla erfarenheter är bra erfarenheter! Jag ska ta och damma av klickern igen då jag är sämre än jag trodde på att tajma rätt beteende verbalt (haha tydligt att matte behöver dammas av gällande både tajming och belöning). 

 

Har glömt att berätta att det flyttat in en liten kissemiss i hushållet här, Idalir's Fairytale, kallad Älvan, Gato, Snoka. Att kärt barn har många namn är ju vanligt i detta hushållet. En Brittisk korthår som är sköldpaddsfärgad och som jag fastnade för så snart jag såg första bilderna av henne. Stort tack till hennes uppfödare Ingela Weinberger som såg till att det blev möjligt.

Egentligen var det sämsta tajmingen för att ta på sig mer just nu, jag skiter inte pengar, varmvattensberedaren hade gått sönder och dessutom läckt så det hade blivit en fuktskada = badrumsrenoveringen kunde inte vänta utan behövdes göras typ NU. Ja ni vet sådär underbart som livet typ kan vara... Men nu är badrummet faktiskt klart, rev utrymmet där varmvattensberedaren har stått, rev även trappen upp till vinden för att göra badrummet lite större. Allt är nytt, fresh och helt. 

Jag har gjort klart min anställning på lagret och är åter på kliniken från och med imorgon. Det var med tungt hjärta som jag lämnade lagret, jobbet i sig är kanske inte särskilt spännande men kollegorna var verkligen guld, cheferna med, hela företaget var verkligen genuint. Mycket har hänt i mitt liv under den korta tiden som jag jobbade där men oavsett så fick kollegorna en på gott humör och man glömde sina vardagsproblem för en stund. Tack till Session map!

Nu väntar nya äventyr, hade gärna fått en liten paus emellan men livet låter sig inte vänta.

 

Söndagen den 10 december 2017 kl. 20:59

Allmänt | Permalänk

 

En veckas ledig!

Ja och vad kan man hitta på när man är ledig en vecka? Jo man kan passa på att laga hundar och bil! Jag har nu gjort klart min anställning på Bohusäns smådjursklinik, det har varit en väldgt lärorik och intensiv period och hade det inte vart för att jag redan tidigare skrivit papper på lagerjobbet på Session Map så hade jag blivit kvar på kliniken, men det kan vara bra att få lite tid att smälta alla intryck medan jag går i gångarna och packar :) Stor sannolikhet att jag kommer gå tillbaka till kliniken i vinter.

I måndags var jag tillbaka på jobbet men då inte för att jobba utan för att hundarna skulle bli lagade... Spira skulle jag röntga ländryggen på och räkna kotorna där då mormor Nota hade en kota för mycket (8 istället för 7). Spira hade rätt antal kotor men hon fick även en vanlig hälsoundersökning och där hörde veterinären ett litet biljud på hjärtat, det kan vara något men det behöver inte vara något men då Spira är den jag tänkt att para så kommer detta biljud såklart kollas upp och då ultraljudar man hjärtat, ser hur det ser ut och mäter flöden.

Våga har haft juvertumörer som växer i samband med löp och varit opererad för detta redan två gånger tidigare så nu tänkte jag ta bort livmodern istället och förhoppningsvis kommer då tumörerna sluta triggas och växa. Det visade sig vara tur att jag gjorde detta nu då hennes livmoder inte alls var fin och en inflammation med största sannolikhet skulle visa sig framöver. Ingrepet gick jättefint, såret är jättefint och har läkt på bästa sätt! Så inga bakslag där iallafall :)

Jippie har under en längre tid gått "orent" och jag hade lite olika teorier om varför det är så, dels kan det vara någon irritation från plattan/det som är kvar (bröt benet som ung), dels har hon någon irritation mellan två tår på ena baktassen, dels så har hon en klo på framtassen som inte riktigt är som den ska vara. Sen upptäcker vi ytterligare en sak och det är en liten prick på ena trampdynan, så som det kan se ut om de har trampat in något främmande föremål. Veterinär Karin satte igång och kollade pricken på trampdynan först, det såg inte ut att vara något främmande där men däremot typ som en inåtvänd liktorn, detta förekommer på vinthundar och kallas för "corn/korn", denna tog vi bort och det blev ett stygn på trampdynan. Ett vävnadsutstryk togs mellan tårna bak (hittade inget konstigt) och klon på framtassen togs bort. Allt gick bra och jag fick hem två trötta hundar. Men på torsdag morgon så såg Jippies tå (där klon tagits bort) väldigt svullen och röd ut så jag fick åka in med henne igen så nu går hon på antibiotika och det börjar se bättre ut igen. Skönt det för hela veckan har gått åt till att tvätta sår, lägga om tass när vi ska ut, korta promenader för sjuklingarna osv. och nästa vecka när man börjar jobba igen så hade det känts bättre om man vet att hundarna är på god väg i sin läkning.

Ja bilen lämnades ju på lagning den med och det var inte en helt rolig historia, men såklart nödvändig... Nu är stötdämpare och fjädrar bak bytta då de var helt skrot, en sensor ska bytas och det känns som det är något mer höger fram på bilen.

Ja ni vet hur det är när livet känns så där underbart nästan jämt (ironi), det är så läget är här just nu. Men det blir bra när det är klart. Hela hundar måste man ha och hel bil med så det är änna inget att välja på.

För övrigt så gillar jag verkligen vädret som är nu, sensommar/tidig höst, kalla kristiga morgonar och solens ännu varma strålar!

 

Lördagen den 2 september 2017 kl. 11:50

Allmänt | Permalänk

 

 
nil

 

Kategorier

Allmänt

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014

 2013

 2012

 2010

Bloggar

Zoomin: Nyheter & feedback

Länkar

Nyligen.se

Flöden

RSS-flödeRSS 2.0

 

.

START

OM RASEN

OM KENNELN

BLOGG

KENNELTRÄFF

NEWS

WHIPPETS

PUPPIES

LITTERS

PHOTOS

ANGELS

LITE OM MIG

LINKS

TRIPPELPRISET

Tillbehörs länkar